Vad vi gör

KREATIV MOTVIKT!

ihop mot främlingsfientlighet och egoism

 

Den här webbsidan är vår samlingsplats för alla våra motvikt-aktiviteter!

 

Varför?

Alla de där bilderna om flyktingströmmarna, om krig och diktatur de flyr ifrån? Berörs du?

Alltfler tycker att vi ska stänga ut invandrarna, inte ta in flyktingar och behålla vår rikedom för oss själva. Berörs du?

Kan vi göra något annat än att titta på? Ja! Var med! Vi skapar motvikt med kreativitet och internet. Läs vidare och anmäl dig!

 

Vårt budskap

Motvikt betyder att vara emot. Emot främlingsfientlighet och emot varför den finns: är det egoism? Är det konservatism? Men vi visar gärna på alternativ! Budskapen som vi förkunnar är alltså olika, men har samma tema: att skapa motvikt mot främlingsfientlighet och egoism!

 

Alla kan bidra

Kärnan i projektet är att sprida länkar till våra yttringar: låtar, dikter, skämtteckningar och allt annat vi kan tänka ut. Kanske du kommer med någonting helt annat? Allt som är kort och har ett passande budskap är välkommet! Helst i en tilltalande form (humor? bra musik? utmanande bilder?). Du kan bidra på olika sätt:

 

Är du kreativ? Du kan göra en grej, som en låt, film, teckning osv, ensam eller ihop. Eller du kan anmäla dig och delta i någon annans grej. Du kan skriva, sjunga, spela, rita vad du bara är bra på. Se: anmäl dig! Man behöver inte vara professionell, det är engagemanget som gör skillnaden! Du kan vara med en kväll eller många gånger, precis vad som passar dig.

 

Är du datorduktig? Du kan göra låtinspelningen till internetfil, göra film till låtar eller ladda upp resultaten på olika plattformer. Du kan hjälpa till att formgiva vår egen webbsida och generar länkar till den. Vad du bara är duktig på.

 

Är du sympatisör? Du kan bidra med idéer. Och det viktigaste är att så många som möjligt sprida länkarna med resultaten. Även en liten slant kan vara ett nyttigt bidrag, men bara för att köpa domän, datorprogram osv.

 

Praktiskt

Under fliken Nästa projekt annonserar vi ut vad vi håller på med. Om du anmäl dig får du epost om allt vi gör. Sedan kan du reagera om du vill delta. Eller du kan ta kontakt om du själv vill initiera något. Observera att alla inlägg granskas för att säkerställa ett enhetligt budskap!

 

Anmäl: info (a) kreativmotvikt.se (och skriv @ istället för (a)!)

 

Du kan även anmäla dig som en spridare av länkar, då får du bara epost om färdiga inlägg:

sprid (a) kreativmotvikt.se (och skriv @ istället för (a)!)

 

Obs: det kostar ingenting och ingen tjänar pengar med kreativmotvikt! Vårt gemensamma mål och äran att publiceras är utdelningen.

 

 

info (a) kreativmotvikt (punkt) se